Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@10:52:15 GMT

افزایش واردات کالاهای اساسی به کشور

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۵۱۷۳۲

بر اساس اعلام گمرک ایران، در حالی که در نیمه اول سال جاری بیش از ۳هزار و ۷۲۰ تن انواع دارو وارد کشور شده، واردات ذرت، دانه‌های روغنی، گوشت قرمز و جو افزایش یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ذرت، برنج، دانه‌های روغنی، دارو، روغنهای خوراکی، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، کود، قند و شکر و گندم از جمله کالاهای اساسی است که طی 6 ماه وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذرت در صدر کالاهای اساسی واردشده و جو با بیشترین رشد ارزشی است.

در شش ماه سال 97، واردات ذرت، دانه‌های روغنی، گوشت قرمز و جو افزایش داشته است.   ذرت ازجمله کالاهای اساسی است که رتبه نخست را در لیست کالاهای اساسی وارداتی را به خود اختصاص داده است به‌طوری که طی شش‌ماهه اول سال جاری به‌میزان 4 میلیون و 156 هزار تن و به‌ارزش 972 میلیون دلار وارد کشورمان شده که از نظر وزنی و ارزشی به‌ترتیب 17 و 19 درصد افزایش را نشان می‌دهد.   برنج از دیگر کالاهای اساسی است که رتبه دوم را در لیست کالاهای اساسی دارد. این کالا طی مدت مذکور 939 هزار تن به‌ارزش 967 میلیون دلار وارد کشور شده است.   دانه‌های روغنی با ارزش 822 میلیون و 195 هزار دلار در رتبه سوم لیست کالاهای اساسی وارداتی جای دارد حجم این کالا به‌میزان یک میلیون و 574 هزار تن نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی به‌ترتیب 26 درصد و 31 درصد افزایش داشته است.   دارو به‌ارزش 483 میلیون دلار و با حجم 3 هزار و 720 تن طی شش‌ماهه اول سال جاری در ردیف چهارم کالاهای اساسی واردشده به کشورمان جای دارد.   روغن‌های خوراکی در ردیف پنجم لیست مذکور قرار گرفته و طی مدت مذکور 467 میلیون و 317 هزار دلار با حجم 561 هزار تن وارد کشور شده است.   گوشت قرمز از دیگر کالاهای اساسی است که در ردیف ششم لیست کالاهای اساسی قرار گرفته و به‌ارزش 365 میلیون دلار و با حجم 72 هزار تن وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی به‌ترتیب 17 و 36 درصد افزایش را نشان می‌دهد.   براساس این گزارش طی مدت مذکور کنجاله سویا با میزان 536 هزار تن و ارزش 239 میلیون دلار در ردیف هفتم لیست کالاهای اساسی جای دارد.   این گزارش می‌افزاید جو با میزان یک میلیون و 13 هزار تن به‌ارزش 218 میلیون و 572 هزار دلار هشتمین کالای اساسی وارداتی طی مدت مذکور است که بیانگر افزایش 20 درصد از نظر وزنی و 43درصدی از حیث ارزش بوده است.   کود در ردیف نهم از لیست کالاهای اساسی وارداتی جای گرفته است که وزن این کالا 186 هزار تن و ارزش آن 101 میلیون و 595 هزار دلار بوده است.   بنابراین گزارش قند و شکر با حجم 88 هزار تن و به‌ارزش 41 میلیون دلار ردیف دهم از لیست کالاهای اساسی وارداتی را به خود اختصاص داده است.   نکته قابل توجه اینکه گندم با واردات 197 تن و ارزش 87 هزار دلار در ردیف یازدهم کالای اساسی وارداتی بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش صددرصدی از نظر وزنی و 99درصدی از نظر ارزش همراه بوده است و می‌توان گفت به خودکفایی گندم رسیده‌ایم.   در گزارش گمرک آمده است؛ روزانه بیش از 4 هزار اظهار در گمرکات صورت می‌گیرد و فقط توقف 2 درصد از کالاها در گمرک بیش از معمول است و 90 درصد کالاهایی که وارد گمرک می‌شوند در کمتر از سه روز ترخیص می‌شوند.  همچنین نباید توقف کالاها در گمرک به‌دلایل دیگر را به مسائل گمرکی ربط دهیم زیرا گمرک تابع بخشنامه‌های دیگر دستگاه‌هاست.   بنابراین گزارش؛ فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران در هفته‌های گذشته دستور ترخیص سریع و حمل یک‌سره کالاهای اساسی و ضروری از گمرک به کارخانه‌ها را به گمرکات کشور اعلام کرده و با پیگیری‌های رئیس کل گمرک ایران خدمات شبانه‌روزی و 24ساعته گمرک در شرایط ویژه اقتصادی به کالاهای اساسی در گمرکات مهم کشور صورت می‌گیرد و روند ترخیص این کالاها به‌صورت لحظه‌ای به‌کمک سامانه جامع گمرکی در مرکز پایش دفتر واردات گمرک رصد می‌شود.   منبع: تسنیم

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۱۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟